Esztétikai profizmus, és stílus ...

 

Kevés olyan emberrel találkoztam, aki ne tekintett volna vágyakozva egy Oldtimer láttán arra, hogy visszarepülve az időben önmagát lássa a kormány mögött.

Jómagam is sokszor ábrándoztam arról, hogy megsimogathassam kívülről - belülről, érezzem az illatát, és megérezzem azt a szellemiséget, ami egy ilyen autót körülölel.

Talán a stílus, a finomság, a tartalmi érték az, ami különlegessé tesz egy Oldtimer-t. Érzelmek kötődnek hozzá, és nem csak annak, aki vezeti, hanem annak is, aki mindezt létrehozta.

Éppen ezért a szakma két elhivatott, és a „veterános” körökben jól ismert szakembereivel beszélgetek, akik egyben a Termesz Szerszámház Budaörs törzsvásárlói is.

Banga Zsolt és Banga István a tulajdonosa az RPM Styling Kft.-nek, akiknek az egyik küldetésük a kompromisszumok nélküli minőség megvalósítása.

Ez az elhivatottság már komoly elismerést is eredményezett részetekre, hiszen elnyertétek az esseni Techno Classica vásáron a FIVA Concours d'Elegance Super Category Cabriolet kategóriában a Best of Show díjat.
 


Szerszámház Budaörs: Ezt a díjat egy BMW507-es típussal sikerült kiérdemeljétek. Kérlek, meséljetek erről a rangos díjról.

RPM Styling Kft.:  A Concours d'Elegance rendezvénysorozat kimondottan a klasszikus autók felvonultatására és állapotuk, ritkaságuk rangsorolására született. A rendezvény a 17. századi Párizsból ered, ahol a városi parkokban vonult fel az arisztokrácia pompásabbnál pompásabb fogatokkal, hintókkal, versenyezve az előkelő elismerésekért. Mára a világ meghatározott pontjain rendeznek hasonló eseményeket, amelyeket a Concours d'Elegance szövetség felügyel és zsűriz. A legnagyobb elismerés elnyerni egy ilyen díjat.
 
Szerszámház Budaörs: Kizárólag külföldi megrendelésre dolgoztok. Hogyan látjátok ennek ellenére a hazai kereslet jövőbeni alakulását, hiszen kevesen engedhetik meg maguknak a veterán autók fenntartását, folyamatos állapot megóvását?

RPM Styling Kft.: Világgazdasági folyamatokat mi sem látunk előre. Üdvös lenne újra a hazai utakon is látni RPM-es autókat.

Szerszámház Budaörs: Letisztult dizájn, és egyedi tervezésű kivitelezés, színben, formában, mondhatjuk maximalizmus a legkisebb részletekig. Mennyire kötődtök egy – egy elkészült „alkotáshoz”?

RPM Styling Kft.: Minden autónk megjelenését a saját szellemi termékünknek tekintjük, még akkor is, ha reprodukálunk létező darabokat, mert az egyedi kézjegyünket rajtuk hagyjuk. Így természetesen kötődünk is az autóinkhoz, bár a készítés alatt már a következő köti le a figyelmünket.

Szerszámház Budaörs: A profizmusból kifolyólag teljes körű szolgáltatásnyújtással is kiegészül a tevékenységi körötök, hiszen folyamatosan nyomon követitek a járművek mindennapjait. Mekkora stábbal, hogyan oldjátok meg ezt egy külföldre értékesített autó esetében?

RPM Styling Kft.: Vannak szerte a világban olyan általunk jóváhagyott műhelyek, akikkel kapcsolatban állunk, ők végezhetik az autóinkon az előírt szervizmunkákat, illetve az esetlegesen felmerülő garanciális javításokat.

Szerszámház Budaörs: A mai világban nagyon nehéz nem csak megszerezni, de megtartani is a partnereket hosszútávon. Ebben a nagyon szűk és speciális területen miben tudtok még tovább lépni, és az RPM Styling egyediségét továbbfejleszteni?

RPM Styling Kft.: Folyamatos minőségbeli javulással.

Szerszámház Budaörs: Végezetül mit üzennétek korunk autósainak, hiszen a nagy teljesítményű autók, a száguldás korában élünk, pedig egy kis „lassulás, mondhatni időutazás” a veterán autók korába, talán elősegítené a kulturált közlekedés megvalósulását napjainkban.

RPM Styling Kft.: Az autósoktól csak pozitív reakciókat tapasztalunk az utakon. De ha mégis üzennünk kell, akkor türelmet kérünk a veteránautók számára, hiszen ezek az autók a 30-40-50 évvel ezelőtti világot, tempót képviselik.

Szerszámház Budaörs:. Köszönöm mindkettőtöknek a beszélgetést, és kívánok további rangos díjakat, munkátok elismeréséhez!

.
Powered by Joomla 1.7 Templates