A tökéletes forralt bor receptje!
STANLEY SZERSZÁMOK

STANLEY SZERSZÁMOK

Minőségi szerszámok

Tekintse meg a legújabb Stanley szerszám katalógusunkat! Ne utazzon, csak tárcsázzon: +36 23 414 640

MILWAUKEE kéziszerszám katalógusok

MILWAUKEE kéziszerszám katalógusok

Minőségi szerszámok

Tekintse meg a legújabb 2020/21. évi Milwaukee katalógusunkat! Ne utazzon, csak tárcsázzon: +36 23 414 640

HAZET kéziszerszám katalógus

HAZET kéziszerszám katalógus

Minőségi szerszámok

Tekintse meg a legújabb HAZET kéziszerszám katalógusainkat! Ne utazzon, csak tárcsázzon: +36 23 414 640

King Tony katalógus 2020/21

King Tony katalógus 2020/21

Minőségi szerszámok

Tekintse meg a legújabb King Tony katalógusunkat! Ne utazzon, csak tárcsázzon: +36 23 414 640

STAHLWILLE szerszámok

STAHLWILLE szerszámok

Minőségi szerszámok

Tekintse meg a legújabb akciós STAHLWILLE szerszám katalógusunkat! Ne utazzon, csak tárcsázzon: +36 23 414 640

Genius szerszámok

Genius szerszámok

Minőségi szerszámok

Tekintse meg a legújabb Genius szerszám katalógusunkat! Ne utazzon, csak tárcsázzon: +36 23 414 640

Beta akciós szerszámok

Beta akciós szerszámok

Szerszám akció

Tekintse meg a legújabb akciós BETA katalógusunkat! Ne utazzon, csak tárcsázzon: +36 23 414 640

WERA kéziszerszámok

WERA kéziszerszámok

Minőségi szerszámok

Tekintse meg a legújabb WERA kéziszerszám katalógusunkat! Ne utazzon, csak tárcsázzon: + 36 23 414 640

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

A tökéletes forralt bor receptje!

 

Egy finom pohár forralt bor hangulata általában a Karácsonyhoz kötődik, pedig önmagában is melengető ital lehet, persze mértékkel fogyasztva!

A forralt bor készülhet fehér, vagy vörösborból is, de gyakoribb az utóbbiból készített változat. Egyéni ízlés alapján is összeállíthatjuk a forralt borunkat, de vannak olyan alapanyagok, melyeket nem érdemes kihagyni.Beta szerszámok és munkavédelmi ruhák Budaörsön a Termesz Szerszámházban

Fahéj, szegfűszeg, citrom-, és narancshéj, fehér, vagy barnacukor, csak a kreativitásunk szab határt az ízeknek. Jómagam egy csipet feketeborsot is szoktam beleszórni, egy kis kardamommal kiegészítve.

A legfontosaab, hogy a forralt borhoz is minőségi bort válasszunk, ne engedjünk a „Majd feljavítjuk!” felkiáltásoknak, mert soha nem lesz olyan különleges az aromája.

Lássuk akkor az ajánlott receptet, ami persze opcionálisan bővíthető, vagy csökkenthető a hozzávalók tekintetében.

 

Fűszeres forralt bor recept:

  • 1 üveg vörös, vagy feférbor
  • 1 dl víz
  • 2 rúd fahéj
  • 1-2 szem csillagánizs, mérettől függően
  • 1-2 szem kardamom
  • 10 szem szegfűszeg
  • 1 egész narancs
  • 3-4 evőkanál cukor, a barna cukor még karamellesebb ízt kölcsönöz
  • kevés citromhéj, vagy narancshéj jól megmosva előtte

 Elkészítés:

  • a vizet egy hőálló porcelán edénybe tesszük, a és hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, és felforraljuk, majd ha a cukor elolvadt rögtön le is vesszük, hogy pár percet álljon

  • a narancsot jól megmossuk, esetleg le is sikálhatjuk, hogy teljesen tiszta héjat kapjuk. Felkarikázzuk, a bort hozzáöntjük, majd ez előzőleg elkészített szirupot is, és melegíteni kezdjük, de éppen csak az első forrásig. Azonnal lehúzzuk a tűről és forrón tálaljuk!    

 

 A fenti recept fogyasztásához kellemes időtöltést kíván Önnek a

 

TERMESZ Szerszámház!

 

 

.
Powered by Joomla 1.7 Templates